School

Welke opleiding?

Ik heb de opleiding Image and Media Technology gevolgd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Image and Media Technology (IMT) is een studie waarin je leert verhalen te vertellen met zowel traditionele als innovatieve media en technieken. Tijdens deze opleiding ontwikkel je vaardigheden in diverse vormen van kunst om uiteindelijk je eigen unieke werkmethode te vinden.

Wat heb ik geleerd?

Tijdens mijn opleiding heb ik mij vooral gefocust op de technieksche vlakken van (interactieve) kunstinstallaties. Hierdoor heb ik veel met verschillende softwares en technieken gewerkt. Naast mijn hoofdrichting heb ik twee andere grote projecten uitgevoerd en de bijbehorende technieken aangeleerd

Het eerste project is mijn Minor (Interactive Narrative Design) waar ik een half jaar verschillende methodes heb geleerd om een interactief verhaal te vertellen. In het eerste project heb ik veel met projectie en automatisering gewerkt. Bij het tweede project heb ik een game gebouwd. Bij de minor heb ik mij niet alleen gefocust op de technische delen maar ook aan het opbouwen en schrijven van verhalen.

Het tweede project, eigenlijk meer een techniek, is analoge fotografie. Tijdens de 4 jaar van mijn opleiding heb ik naast mijn vaste lessen ook lessen gevold over analoge fotografie (vooral het ontwikkelen van de foto's in de DOKA). Dit is een passie die erg gegroeid is tijdens mijn studie en waar ik tot op de dag van vandaag nog mee bezig ben.

Met welke programma's en technieken kan ik werken?

Ik heb veel verschillende programma's, technieken en traditionele kunstvormen geleerd. Zo kan ik werken in programma's zoals photoshop, lightroom, indesign, premiere pro. Zie hieronder de volledige lijst. Ik kan werken met verschillende sensoren, projectie en automatisering van inkomende en uitkomende data. Naast al deze digitale technieken heb ik ook verschillende traditionele kunstvormen geleerd: tekenen, glas in lood, fotografie, printen (riso & zeefdrukken) en het maken van maquettes.

Adobe photoshopAdobe photoshop
Adobe photoshop
Adobe lightroomAdobe lightroom
Adobe lightroom
Adobe indesignAdobe indesign
Adobe indesign
Adobe premiere proAdobe premiere pro
Adobe premiere pro
Adobe auditionAdobe audition
Adobe audition
Adobe after effectsAdobe after effects
Adobe after effects
Adobe animateAdobe animate
Adobe animate
Davinci resolveDavinci resolve
Davinci resolve
ArduinoArduino
Arduino
IsadoraIsadora
Isadora
ProcessingProcessing
Processing
TouchDesignerTouchDesigner
TouchDesigner
uitgebreide lijst

Werk

*Hier heb ik mijn belangrijkste ervaringen toegelicht.

Het beeldhouw atelier

Bij het beeldhouwatelier van Simone van Olst had ik verschillende taken en verantwoordelijkheden. Deze verschilden sterk van elkaar. De kleinere taken omvatten onder andere het schoonmaken van het atelier, het inpakken van bestellingen, klantenservice, verkoop en het verstrekken van advies in de winkel en het onderhouden van de website/ webshop. Bij het atelier verkochten ze hun producten via een eigen webshop (deze liep via wordpress) en via Bol.com. Hierdoor heb ik met beide platforms veel gewerkt.

De meer grotere taken - en meteen ook de taken die ik erg leuk vond om uit te voeren - waren het assisteren bij de beeldhouwlessen voor volwassenen. Maar ook het geven van de kinderlessen. Hier heb ik ook de verantwoordelijkheid gekregen voor bijvoorbeeld de administratie, communicatie, en natuurlijk het lesgeven. Ik hielp ook bij het opzetten van de beelden. Hierbij assisteerde ik de klant bij het uitzoeken van de meest geschikte sokkel, het bepalen van de positie van het beeld en ten slotte hielp ik bij het boren van de sokkel, het beeld en het op de juiste lengte maken van de pin.

De projecten

Naast mijn dagelijkse taken heb ik ook meegewerkt aan verschillende projecten, zoals de ontwikkeling van een boekingssysteem. Het grootste project waaraan ik heb gewerkt, was echter het opzetten van een online beeldhouwacademie. Voor dit project moest ik eerst de verschillende lessen voor de academie uitstippelen. Vervolgens heb ik de scripts geschreven voor de video's (elke les had zijn eigen video). Deze video's heb in samenwerking met Simone opgenomen. Nadat alle video's waren opgenomen, heb ik ze bewerkt en klaargemaakt om op het online platform te worden geplaatst.

Beurzen en opendagen

Voor het beeldhouwatelier heb ik ook meegewerkt aan beurzen en open dagen. Ik ben meerdere keren meegegaan naar de Creative Life-beurs in Utrecht. Dit is een creatieve beurs waar verschillende ondernemers unieke items verkopen en workshops of masterclasses geven. Tijdens deze beurs heb ik altijd de beeldhouwworkshops gegeven. Daarnaast organiseerde het atelier enkele open dagen, waarvan de "belangrijkste" de kunstroute was. Tijdens dit evenement werd het atelier voor een heel weekend omgetoverd tot een expositieruimte.

WebflowWebflow
Webflow
WordpressWordpress
Wordpress
Bol.comBol.com
Bol.com
ZettleZettle
Zettle
uitgebreide lijst

Vaardigheids graad

Basis kennis

Ik heb verschillende projecten met dit programma gedaan.
Ik heb mij meer verdiept in het programma.
Sterke kennis over het programma
Ik kan helemaal met het programma werken